Парламентът ще обсъди проекторешение за създаване на временна комисия за проучване

...
Парламентът ще обсъди проекторешение за създаване на временна комисия за проучване
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди създаването на комисия за сигурността на машинния вот

Парламентът ще разиска проекторешение за основаване на краткотрайна комисия  за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване. Това е трета точка в признатата стратегия за днешното пленарно съвещание.

Точката беше включена в дневния ред по предложение на „ Българска социалистическа партия за България “. Ако в действителност изборите са манипулирани и фалшифицирани, както излизат не един, не два записа в  интернет пространството, то това е директно обвързвано с националната сигурност на страната,  заяви Борислав Гуцанов от левицата през вчерашния ден при приемането на програмата на Народното събрание за интервала 20-21 септември.

Зам.-председателят на ЦИК: Основният проблем е недоверието към машините

Председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че постоянно са отстоявали, че би трябвало да има гласност и бистрота във връзка с вота на българските жители. Въпреки че опозицията предлага основаването на такава краткотрайна комисия, ние ще я подкрепим, съобщи тя.

Предложението за основаване на краткотрайната комисия за машинното гласоподаване е импортирано от депутати от „ Българска социалистическа партия за България “. Предвидено е тя да се състои от 12 народни представители – по двама от всяка парламентарна група. Предлага се срокът на работа на  комисията да е три месеца.

Особено внимание би трябвало да се обърне на зародилите подозрения, подкрепени с правдоподобни обстоятелства, в това число от журналистически следствия, че посредством машинното гласоподаване (безалтернативно в парламентарните избори през юли и ноември 2021 година, октомври 2022 година, както и изборите за президент и вицепрезидент през 2021 г.) е допустимо да е оказано влияние върху резултатите, освен това както посредством софтуера на машините, по този начин и при обобщаването на окончателните резултати в районните изборни комисии и Централната изборна комисия, показват вносителите.

Първа точка в програмата на Народното събрание през днешния ден е първото четене на законопроекти за изменение на Закона за българското поданството. След това депутатите ще прегледат на второ четене промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Инфо: Теодора Цанева/БТА

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР